Paluszki rybne to dopiero początek. W złocistej panierce FRoSTY znajdziemy nie tylko soczystego mintaja, lecz również apetyczne warzywa, kremowy ser oraz soczysty filet z kurczaka.
Fani najbardziej tradycyjnej – rybnej wersji paluszków – mają do wyboru trzy warianty. Paluszki meksykańskie z pikantnymi przyprawami i chipsami tortilla, Paluszki wielozbożowe – z mąką z pszenicy, ryżu, żyta, owsa i jęczmienia oraz klasyczną wersję – Złote paluszki rybne w chrupiącej panierce. Ich sekretem jest prawdziwa ryba – wszystkie kryją w sobie soczysty filet z mintaja, mrożony na morzu.
Paluszki szpinakowe to kontynuacja bogatej, szpinakowej tradycji FRoSTY i prawdziwa gratka dla wielbicieli wyrazistych smaków. Fani sprawdzonych połączeń mogą sięgnąć po Złote paluszki warzywne. Marchewka i groszek to niezawodny duet, który w towarzystwie sera nabiera niepowtarzalnego charakteru.
Złote paluszki serowe to porcje sera edamer o aksamitnej konsystencji, które będą wspaniale komponować się zarówno ze słodką żurawiną, jak i sosem tatarskim. FRoSTA proponuje też Fingersy – paluszki z kawałków fileta z piersi kurczaka, w kukurydzianej panierce.
Paluszki FRoSTY to smaczne i szybkie do przygotowania danie dla całej rodziny. Ich przyrządzenie w piekarniku zajmie tylko kilka minut – bez pryskającego tłuszczu oraz konieczności pilnowania rozgrzanej patelni.
FRoSTA konsekwentnie nie stosuje dodatków do żywności – w tym tłuszczów utwardzonych, smażąc jedynie na oleju słonecznikowym z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowanym chemicznie. Również sama panierka to tylko kilka niezbędnych składników – mąka, sól oraz drożdże, nadające jej chrupkości oraz skrobia ziemniaczana niemodyfikowana chemicznie.
Kosztują odpowiednio: Złote paluszki rybne: 9 zł/ opakowanie 300 g, Paluszki rybne wielozbożowe: 12 zł/ 300 g, Paluszki meksykańskie: 9 zł/ 300 g, Paluszki szpinakowe 5 zł/ 300 g, Paluszki warzywne 5 zł/ 300 g, Paluszki serowe 9 zł/ 270 g, Fingersy 10 zł/ 270 g.
Link do strony artykułu: https://cafe.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/paluszki-frosty-w-wielu-odslonach